matDragă utilizator, Pentru a putea accesa site-ul nostru vă rugăm să dezactivaţi EXTENSIILE DE BLOCAREA A RECLAMELOR, Şi să reancarcati pagina, deoarece site-ul este unu gratuit, Iar activitatea pe acest site se poate ţine numai prin reclame!
Vă Mulţumim, echipa www.nr1-tv.ucoz.com!

Home » 2013 » November » 23 » Evolutia mesajelor spam in al treilea trimestru din 2013
3:55 PM
Evolutia mesajelor spam in al treilea trimestru din 2013
Procentul de mesaje spam din totalul traficului de e-mail a ajuns, in al treilea trimestru al anului, la 68,3%, in scadere cu 2,4 puncte procentuale fața de trimestrul al doilea. De asemenea, proporția de mesaje spam cu caracter malware a crescut cu peste 1,5 ori. Majoritatea programelor malware distribuite prin e-mail au avut ca tinta datele de conectare ale utilizatorilor, parolele și datele financiare confidențiale.


In trimestrul al treilea al anului 2013, numarul de e-mailuri de tip phishing a crescut de trei ori, comparativ cu trimestrul anterior. Trojan-Spy.HTML.Fraud.gen a urcat in topul celor mai populare programe malware raspandite prin e-mail, ocupand primul loc in clasament. Acest malware este conceput pentru a arata ca o pagina html, ce apare ca un formular de inregistrare pentru servicii bancare on-line și este folosit de phisheri pentru a fura informații financiare.

Al treilea trimestru al anului 2013 a fost plin de evenimente care au atras atentia publicului, precum nașterea copilului regal din Marea Britanie, cautarea lui Edward Snowden de catre FBI și accidentul feroviar din Spania. Toate aceste stiri au fost folosite de infractori pentru a distribui programe malware. Link-urile cuprinse in aceste e-mailuri duceau catre site-uri compromise, care redirectionau utilizatorii catre o pagina cu unul dintre cele mai populare kit-uri de exploit-uri – Blackhole. In luna octombrie, creatorul Blackhole, cunoscut sub numele de „Paunch”, a fost arestat in Rusia. Cum va afecta acest lucru viitorul kit-ului ramane inca neclar, insa experții Kaspersky Lab sugereaza ca ar putea duce la o scadere a numarului de e-mailuri cu „stiri” purtatoare de malware.

"In al treilea trimestru, am descoperit o serie foarte interesanta de e-mailuri trimise in masa, in care infractorii imitau un raspuns de la serviciul de suport tehnic al unui frunizor mare de programe antivirus”, a explicat Darya Gudkova, Head of Content Analysis & Research in cadrul Kaspersky Lab. „Mesajul informa utilizatorul ca un fișier pe care l-ar fi trimis pentru analiza s-a dovedit a fi un malware. Asa-zisul "inginer pentru suport tehnic” atașa o „semnatura”, pentru a dezinfecta computerul. In cazul in care utilizatorul deschidea atasamentul, ar fi descoperit un program malware detectat de Kaspersky Anti-Virus ca Email-Worm.Win32.NetSky.q.”, a declarat Darya Gudkova.

In trimestrul al treilea al anului au fost inregistrate puține schimbari in ceea ce priveste tarile care sunt sursele importante de mesaje spam la nivel global. Localizarea botnet-urilor pare a fi relativ stabila, sau cel puțin exista o perioada de acalmie in relocarea activa a acestora. Asia este in continuare sursa principala de mesaje spam (56,51%). Aceasta este urmata in clasament de America de Nord (20,09%) și de Europa Occidentala (13,47%).

Versiunea completa a raportului cu privire la situatia mesajelor spam in trimestrul al treilea al anului 2013 este disponibila pe securelist.com.

Sursa faravirusi

Category: Devirusare | Views: 1487 | Added by: djmario | Tags: Evolutia mesajelor spam in al treil | Rating: 5.0/2
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]